Δρομολόγια για την Κεφαλονιά

Δρομολόγια
'Poros, Kefalonia' - Κεφαλονιά
'Poros, Kefalonia' - Attribution: Robert Wallace

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους και επομένως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ταξιδέψετε σε αυτό. Αν προτιμάτε να ταξιδεύετε με αεροπλάνο, η πτήση από την Αθήνα διαρκεί μόλις 45 λεπτά, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες το νησί συνδέεται με τα κυριότερα αεροδρόμια του εξωτερικού. Το αεροδρόμιο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι και υπάρχει ειδική γραμμή για τη διαδρομή από εκεί μέχρι την πρωτεύουσα. Ταξί ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι επίσης διαθέσιμα.
\r
\rΑν ταξιδεύετε από το εξωτερικό, διάφορες αεροπορικές εταιρείες έχουν πτήσεις τσάρτερ από το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Μπέρμινχαμ, το Νιουκάστλ και το Κάρντιφ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχουν επίσης πτήσεις από Αυστρία, Αμερική, Καναδά και Αυστραλία. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να συνδυάσετε πτήσεις ή να φτάσετε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα, όπου υπάρχουν συχνές πτήσεις από άλλα νησιά, όπως η Κέρκυρα. Αν η πτήση σας είναι για Αθήνα, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια ΚΤΕΛ από Αθήνα για Πάτρα και Κυλλήνη, από όπου αναχωρούν πλοία για Κεφαλονιά. Η διαδρομή μέχρι την Πάτρα είναι 2,5 ώρες, ενώ για Κυλλήνη είναι 3,5 ώρες.

Για εσάς που προτιμάτε να ταξιδέψετε με πλοίο, τα λιμάνια αναχώρησης είναι η Κυλλήνη, η Πάτρα, ο Αστακός, η Ιθάκη, η Ζάκυνθος (Σχοινάρι) και η Λευκάδα. Πλοία για Κεφαλονιά δεν αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά. Από την Κυλλήνη φεύγουν πλοία για Πόρο (1,5 ώρες), Ληξούρι (2,5 ώρες) και Αργοστόλι (4 ώρες). Τα πλοία που αναχωρούν από τον Αστακό, την Ιθάκη και την Πάτρα φτάνουν στο λιμάνι της Σάμης. Όποιο μέσο κι αν προτιμάτε, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για το όμορφο και κοσμοπολίτικο νησί της Κεφαλονιάς. Επιλέξτε ποιο μέσο σας ταιριάζει καλύτερα και ταξιδέψτε στην Κεφαλονιά για αξέχαστες διακοπές!

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς: 2671029900
ΚΤΕΛ Αθηνών: 2105150785
ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς: 2671022281
Λιμάνι Κυλλήνης: 2623092211